Agenda rouw

Agenda

Wezep: Drie avonden 'rond het afscheid'
Donderdag 07 November 2019, 20:00

DRIE AVONDEN ‘ROND HET AFSCHEID’

Regelmatig - vaker dan ons lief is – worden we geconfronteerd met de eindigheid van ons bestaan. Hoe gaan we daar mee om, wat gebeurt er dan met onszelf en welke veranderingen treden er dan op in ons persoonlijk leven?

In een cyclus van drie avonden zullen deelnemers bij deze vragen stilstaan. De avonden bestaan uit een lezing en na de pauze is er alle ruimte voor vragen en gesprek.

  1. Donderdag 7 november: Je bent ook wat je hebt verloren

Naast de dood zijn er andere vormen van verlies die ons kunnen treffen. Het leven is daarin altijd weer anders al kunnen er overeenkomsten zijn in wat er gebeurt. Hoe een verlies in ons leven uitwerkt, is altijd weer ánders, vooral omdat mensen niet op gelijke wijze reageren.

  1. Donderdag 14 november: Eigen-wijs rouwen

Mensen mogen op hun eigen manier rouwen maar geven wij elkaar daarin voldoende ruimte en kunnen wij elkaar begrijpen in die ingrijpende levensfase? Is er altijd sprake van een rouw’proces’ ?

  1. Donderdag 21 november: Troost: niet mínder verdriet

Hoe kunnen we elkaar tot steun zijn en welke troost gaat daar vanuit? Wat kan troost wél en wat kan troost níet betekenen in het leven van een mens die lijdt aan een gemis?

Deze avonden zijn bestemd voor iedereen die zich in genoemde onderwerpen herkent en zich daarin zou willen verdiepen. Leeftijd, achtergrond en geloofsvisie spelen daarin geen doorslaggevende rol.

De avonden worden verzorgd door Evert van der Veen, pastor, (uitvaart)spreker, auteur en recensent: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-19442906. De avonden worden georganiseerd door de Kruiskerk en de Pauluskerk in Wezep.

Er zijn geen kosten aan de avonden verbonden.

Locatie : Pauluskerk, Van Limburg Stirumlaan 8, Wezep.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl