Verlies vroeggeborene, baby

boek geen hartslag meer

Geen hartslag meer

Indringend verhaal van vader Marcel van Kooten over overlijden van baby Stef en zwanger worden via IVF/IUI- of ICSI-behandelingen.
Lees meer...


Boek kind van de toekomst Kind van de toekomst

Wanneer een baby sterft, blijven ouders achter met een intense en tegenstrijdige leegte, waarin een verschrikking van verwarrende emoties verborgen zit. In een notendop aan tijd gebeurt er zoveel.
Lees meer...


Boek_Als_je_baby_sterft Als je baby sterft

Dit boek gaat over het verlies van een baby in de zwangerschap of rond de bevalling. Het bevat medische informatie, maar gaat ook uitgebreid in op ervaringen van ouders.

Lees meer...


Boek_De_tweeling_drieling_of_meer De tweeling of drieling of meer 

De geboorte van een twee- of meerling is voor ouders een ingrijpende gebeurtenis. Alle aspecten van deze gebeurtenis worden behandeld. Ook de vraag wat het voor de ouders betekent wanneer een van de baby’s overlijdt. Hoe ervaart het overblijvende kind dit verlies, als baby en als volwassene.
Lees meer...


Boek_geen_blote_voetjes_in_het_gras Geen blote voetjes in het gras

Het boek bevat verhalen van meer dan vijftig ouders die hun kindje verloren tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling of op jonge leeftijd van de baby.
Lees meer...


Boek_geen_wiegje_geen_luiers Geen wiegje, geen luiers

Met de huidige technische mogelijkheden kunnen in een vroeg stadium van de zwangerschap mogelijke afwijkingen bij kinderen worden onderkend. In zo'n geval moeten ouders de bijna onmenselijke keuze maken om de zwangerschap al dan niet te laten afbreken.
Lees meer...


misschien_was_je_vandaag_wel_geboren Misschien was je vandaag wel geboren

Een boek over één van de laatste taboes: de keuze om bij een afwijkende uitslag de zwangerschap te laten afbreken. Het boek is verschenen op 27 januari, de dag waarop Yvonne Gebbe uitgerekend was.
Lees meer...


boek_Stille_babys Stille baby’s

Het verlies van een kind, ook wanneer het overlijdt vóór of tijdens de geboorte, tekent het leven van ouders voorgoed. Dit boek is erop gericht hulp te bieden bij een dergelijk rouwproces.
Lees meer...


Terug naar Boekenlijst Rouw

Professionele hulp bij rouw

Voor ondersteuning in een rouwproces kun je een beroep doen op professionele begeleiders, welke te vinden zijn in onderstaande rubrieken van de Uitvaartadressengids:


Lotgenotengroepen