Verlies ouders, moeder

doolhof van de rouwDoolhof van de rouw

In Doolhof van de rouw doet Frieda Voorhorst verslag van het proces van rouwverwerking na de dood van haar vader. Haar stijl is reflexief: ze kijkt achteraf met afstand naar haar eigen emoties, gedachten en handelen.
Lees meer...


Boek_ik_had_je_nog_zoveel_willen_vragenIk had je nog zoveel willen vragen

Een nieuw licht op rouwverwerking. Het lijkt heel gewoon om onze ouders te verliezen als we zelf volwassen zijn. Toch komt hun dood vaak als een verrassing - of we nu een hecht contact met ze hadden of juist niet. Het verlies is vaak moeilijker te verwerken dan verwacht.
Lees meer...


boek_in-mijn_hart_brand_ik_een_kaarsje_voor_jouIn mijn hart brand ik een kaarsje voor jou

Toen haar moeder, die ook haar beste vriendin was, onverwachts stierf, stortte de wereld van de schrijfster in. Stap voor stap 'werkt' zij zich door haar verdriet heen, vindt zij haar weg terug naar het dagelijks leven en lukt het haar uiteindelijk weer vreugde te ervaren en weer te lachen.
Lees meer...


boek_moeder_zonder_mijn_moederMoeder zijn zonder mijn moeder

Moeder worden heeft een geweldige impact op een vrouwenleven. Maar wat als je moeder wordt als eigen moeder er niet meer is en je alle mooie momenten niet meer met haar kunt delen.
Lees meer...


boek_dochters_schrijvenNu je er niet meer bent

Voor deze bundeling schreven achtentwintig vrouwen een brief aan hun moeder. De brieven variëren van: schrijnend en strijdvaardig tot verdrietig en dankbaar. De altijd unieke moeder-dochterrelatie wordt op een verrassende wijze in de brieven naar voren gebracht.
Lees meer...


cover van harte gecondoleerd

Van harte gecondoleerd

Hoe ga je om met het verlies van een ouder als je zelf nog maar net op eigen benen staat? Van harte gecondoleerd geeft een beeld hoe leeftijdsgenoten dat doen...
Lees meer...


boek_verlaat_verdrietVerlaat Verdriet

Het verlies van een ouder op jonge leeftijd is een zeer ingrijpende gebeurtenis die nog tientallen jaren haar sporen kan nalaten.
Lees meer...


Boek_Verloren_maar_niet_verdwenenVerloren, maar niet verdwenen

De dood van een ouder blijkt niet het einde van die band te hoeven zijn. Het is verrassend te ontdekken hoe later in het leven relaties, kinderen, werk en vriendschappen telkens weer een nieuw licht kunnen werpen op de band met de verloren ouder.
Lees meer...


boek zonder moederZonder moeder
Elke vrouw die haar moeder op te vroege (of ook latere) leeftijd heeft verloren, zal zeggen dat haar leven sindsdien aanzienlijk is veranderd; dat dat verlies blijvend invloed heeft gehad op wie zij is en hoe ze zichzelf ziet.
Lees meer...


Terug naar Boekenlijst Rouw

Professionele hulp bij rouw

Voor ondersteuning in een rouwproces kun je een beroep doen op professionele begeleiders, welke te vinden zijn in onderstaande rubrieken van de Uitvaartadressengids:


Lotgenotengroepen