Uitvaartinformatie/-nieuws

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
Week 30 , 21 juli t/m 27 juli 1997
Volkskrant, 22 juli 1997, Met de kist op de kar naar het graf
De ode (uitvaartbegeleiding te Amsterdam) heeft voor 5 jaar een fietskar, die geschikt is voor het vervoeren van een grafkist achter de fiets, in bruikleen gekregen. De kist is van Pierre Meeskens die hem voor zijn eigen uitvaart heeft gemaakt. Naast dit vervoermiddel heeft de Ode ook de beschikking over het Kosmobiel va Huib Kortekaas. In deze 'kiemvorm' kan de overledene rechtop vervoerd worden terwijl de 'kar' voortgetrokken wordt door nabestaanden.

Leeuwarder Courant, 22 juli 1997, 'Reacties nabestaanden geven ons werk zin'
Fokke Bosker: In het artikel aandacht voor de Stichting Onderzoek Vermiste Militaire Oorlogsslachtoffers (OVMO) naar aanleiding van de berging van de Lockheed Hudson. Door de vondst van de Hudson kon de zuster van een van de omgekomen passagiers alsnog afscheid nemen op de plek waar haar broer was omgekomen.

Leeuwarder Courant, 23 juli 1997, Laatste Groet aan Hudson
(met foto) Annie Meijer-Bockma markeert met een krans de plek waar haar broer is omgekomen. In de krans had ze het getal acht verwerkt om daar alle inzittenden die bij de crash waren omgekomen te eren.

Eindhovens Dagblad, 25 juli 1997, Rijke Roomse Leven: kerkhof in Gemonde
Karin van Krevel: Een 'ouderwetse' traditie wordt in Gemonde al jarenlang in ere gehouden: het kerkhof wordt geheel verzorgd door een groep vrijwilligers. "Die het werk met hart en ziel doen. Het werk van de vrijwilligers is geen sinecure, want zij verzorgen beide kerkhoven: het oude kerkhof in de kom van het dorp, waar al ruim 25 jaar niet meer wordt begraven, en het 'nieuwe' kerkhof op De Hogert. Het Lambertuskapelletje in het hart van het kerkhof is gebouwd van stenen, die ter plaatse werden gevonden bij opgravingen. Bij het kapelletje hoort het 'afscheidsplein', waar afscheid genomen kan worden van de overledene. De kist wordt pas later, niet in aanwezigheid van de nabestaanden, in het graf bijgezet. "Dat gebruik heb ik nog nergens anders gezien.

Volkskrant, 15 juli 1997, Rouwspektakel rond Versace wekt woede op
Jan van der Putten: Artikel waarin o.a. een beschrijving wordt gegeven van de 'echte' deelname aan de rouw'festiviteiten' rond de uitvaart van Gianni Versace. De Dom van Milaan, die tot nu toe enkel voor rouwmissen van kerkelijke prelaten en kunstenaars als Puccini en Montale werd gebruikt, schijnt t.b.v. deze rouwmis voor 1,2 miljoen gulden verhuurt te zijn. Ook opvallend waren de soms kolossale rouwadvertenties.