Agenda

TV NPO 2: Speciale editie Voor wie steek jij een kaarsje op? Extra uitzending vanwege coronacrisis
Maandag 01 Juni 2020, 20:35 - 21:30
Normaal gesproken is het jaarlijkse tv-programma Voor wie steek jij een kaarsje op? alleen te zien rond Allerzielen, het moment waarop de overledenen van dat jaar worden herdacht, maar op Tweede Pinksterdag volgt er een speciale editie. Vanwege het coronavirus komt KRO-NCRV met een extra uitzending.
kaarsje opstekenAnita Witzier

De special wordt gepresenteerd door Anita Witzier. Zij staat stil bij de duizenden Nederlanders die in deze bizarre tijden in stilte begraven worden. Geen uitgebreide afscheidsdiensten met vele bezoekers meer, maar een plotseling, sober afscheid. Dit vergroot het verdriet bij de nabestaanden nog verder en daarom wil de KRO-NCRV de kille cijfers een gezicht geven.

Eerbetoon
Door middel van portretten en verhalen ontstaat een eerbetoon aan de mensen die zo plotseling zijn overleden. In Voor wie steek jij een kaarsje op? worden ook de verhalen verteld van mensen die een kaarsje willen branden voor de zwager die hard aan het werk is in het ziekenhuis of voor het nichtje dat nu geen eindexamen kan doen. Daarom roept de KRO-NCRV heel Nederland op om op Tweede Pinksterdag om 20.30 uur een kaarsje te branden.

De corona-special van Voor wie steek jij een kaarsje op? is op maandag 1 juni om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna deze speciale uitzending van Voor wie steek jij een kaarsje op? terugkijken bij Gids.tv.

Locatie TV NPO 2

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl