Volkskrant-recensent Merel Bem noemt de foto's "om te huilen zo mooi en eenvoudig" en opent de recensie met een aansporing: "Wie de ultieme kracht van fotografie wil voelen, moet als de wiedeweerga naar het Uitvaart Museum in Amsterdam." 'Funeral train' wordt met vier van de vijf sterren in NRC Handelsblad en het maximale aantal van vijf sterren in de Volkskrant uitzonderlijk goed beoordeeld.
Ook veel regionale kranten, fototijdschriften en websites schreven over de tentoonstelling. Op 7 september biedt het culturele radioprogramma De Avonden (VPRO, Radio 6) aandacht aan de tentoonstelling.
In de afgelopen zomerperiode was het zeer druk in het museum. Op woensdag 25 augustus bezochten 99 bezoekers de tentoonstelling. Van het boek Paul Fusco – RFK werden 80 exemplaren verkocht.
Voor 'Funeral train' reist Fusco op 8 juni 1968 mee op een bijzondere trein van New York naar Washington. Op die trein bevindt zich het lijk van de vermoorde presidentskandidaat Robert F. Kennedy. Langs het spoor staan honderdduizenden mensen die de door hen zo geliefde man een laatste eer bewijzen. Fusco kijkt vanaf de trein terug en hij ziet door zijn lens een dwarsdoorsnede van het Amerikaanse volk dat op dat moment alle hoop leek te hebben verloren. Na John F Kennedy en Martin Luther King was een derde grote belofte vermoord.
'Funeral train' is de tweede expositie die gast-curator Erik Kessels voor Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover samenstelt. Kessels (1966) is creatief directeur van communicatiebureau KesselsKramer en publiceert fotoboeken en –magazines. Hij is dit jaar ook een van de curatoren van het New York Photo Festival. De tentoonstellingen met Erik Kessels worden financieel mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds.
De tentoonstelling 'Funeral train' is nog te zien in Museum Tot Zover tot en met zondag 26 september. Op deze laatste dag zijn er ook andere activiteiten in het museum in verband met het Rode Loper festival.