Boek: Onder het oog van de slechtvalk

Onder het oog van de slechtvalk HvA omslag siteAuteur Herman van Amsterdam werkte vier seizoenen als vrijwilliger op de dodenakker en in de pastorietuin van de Pancratiuskerk in Sassenheim. Hij schreef er een intrigerende en zeer beeldend geschreven dorpsnovelle over. Daarin is ook een rol weggelegd voor een spraakmakende Zweedse slechtvalk die sedert enkele jaren in de toren van de kerk huist.
De auteur, geboren en getogen in de Bollenstreek, brengt met zijn gedetailleerde observaties de begraafplaats op een bijzondere wijze tot leven. Verbindt gebeurtenissen en voorvallen op de begraafplaats met zowel zijn eigen verleden als dat van de streek waarin hij opgroeide.
Zo schrijft hij onder meer over zijn hechte band met een non, de bootvluchtelingen die hij op de begraafplaats introduceerde, de reis die de grafstenen van zijn ouders maakte, een onverwachte invasie van lieveheersbeestjes, de voortdurende strijd met het onkruid, de narcissenfluisteraar en het kleurrijke tuinteam waar hij deel van uitmaakte.

_____________________________________________________________________________________

Titel  

Onder het oog van de slechtvalk

Auteur

Herman van Amsterdam

Pag.

256

ISBN

978-90-74707-00-8

Druk

2017

Uitgave

www.lokaalboek.nl

Prijs

 € 17,50

 Afmeting:

 148 x 210 cm, staand


 

 

Terug naar Boekenlijst