Poster Symposium 26-10 1-2014

Het symposium 'Ooit ga je dood' Amsterdam 2014 wil informatie bieden over ziekte, doodgaan, rouw en verlies aan mensen met een verstandelijke beperking, hun familie en begeleiders.
De organisatie is in handen van de Stichting (On)Gewoon, die is opgericht door uitvaartverzorger Marije Huneman en nabestaandenadviseur Linda Frank.
Huneman: "We vonden elkaar in een gemeenschappelijk streven: mensen adviseren over de mogelijkheden rondom een overlijden. Dit kan gaan over de zorg voor het overlijden, de mogelijkheden rondom een uitvaart maar ook over de periode erna, wat verlies en rouw met je doen. We richten ons in dit symposium specifiek op mensen met een verstandelijk beperking omdat zij zo afhankelijk zijn van anderen voor wat hen hierover wordt verteld. Nu draait het om hén: we spreken mensen met een verstandelijke beperking rechtstreeks aan en informeren hen" Frank: "Wij lazen over het symposium "Ooit ga je dood' dat de Expertgroep Palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in West-Brabant had georganiseerd en waren meteen enthousiast. We zijn met de organisatoren in gesprek gegaan en zij gaven hun fiat om onafhankelijk van hen eenzelfde symposium met dezelfde naam in Amsterdam te organiseren."

Wat is er te doen
Het programma van het Symposium bestaat uit twee workshops. Eén workshop heeft als onderwerp In gesprek over rouw en verdriet en de andere workshop Eigen keuzes en wensen bij ziekte en overlijden. Er is een rondleiding over de begraafplaats en in het crematorium van gedenkpark De Nieuwe Noorder.

Naast de workshops en de rondleiding is er ook een cake-proeverij, kunnen er ballonnen opgelaten worden, staan er uitvaartkisten en zijn er rouwauto's aanwezig.

Alle medewerkers en vrijwilligers hebben ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking.

Financiën
Voor de organisatie en uitvoering van het symposium is de Stichting (On)gewoon helemaal afhankelijk van sponsoren en donateurs. Huneman: "Gelukkig hebben al enkele personen en bedrijven zich heel enthousiast getoond maar we zijn er nog niet. Donaties zijn dus nog van harte welkom!"

Informatie
Voor vragen of informatie over het Symposium 'Ooit ga je dood' Amsterdam 2014 kun je contact opnemen met de Stichting (On)gewoon:

telefonisch op met Marije Huneman 06-516 015 26 of Linda Frank 06-51117282, per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website: www.ooitgajedood.nl.