waarna de acteurs in gesprek gaan met het publiek. Speciaal voor professionals in het onderwijs vindt er op donderdagavond 24 april een (gratis) promotievoorstelling plaats bij Yarden Daelwijck in Utrecht.

rouw op je dakIn Rouw op je dak! lopen drie verhalen over rouwverwerking parallel aan elkaar: verkering die uitgaat, ouders die gaan scheiden en een vader die plotseling overlijdt. De theatervoorstelling met nabespreking is een middel om het taboe rondom rouw te verlichten en bespreekbaar te maken. Niet alleen het rouwen om de dood, maar ook rouwverwerking bij relaties die op een andere manier worden verbroken.

Het gezamenlijke doel van Yarden en TRAXX is rouw en verlies en alle thema's die hierbij komen kijken, bij jongeren bespreekbaar te maken. TRAXX is gespecialiseerd in het bereiken van jongeren bij actuele problematiek, Yarden in het thema afscheid, rouw en verlies. TRAXX kan door samenwerking met Yarden haar theatervoorstellingen tegen een zeer gereduceerde prijs aan onderwijsinstellingen aanbieden doordat Yarden, naast onderwijssubsidie van de overheid, ook een gedeelte van de kosten sponsort.

Een bijdrage aan het sociale klimaat van de school
Rouw op je dak! is primair bedoeld voor leerlingen van 15 tot 20 jaar in het voortgezet onderwijs en MBO, en voor ROC's en lerarenopleidingen. Met deze theatervoorstelling maakt theatergroep TRAXX op succesvolle en bijzondere wijze omgaan met verlies bespreekbaar en levert zij zo een positieve bijdrage aan het sociale klimaat in en om de school. Docenten weten vaak geen raad met het omgaan met verlies bij leerlingen. Dit theaterstuk biedt een opening om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Voor wie en wanneer deze promotievoorstelling?
Deze speciale promotievoorstelling wordt georganiseerd om professionals in het onderwijs de gelegenheid te geven eerst zelf kennis te maken met Rouw op je dak!. De voorstelling vindt plaats op donderdag 24 april van 20.00 uur tot 22.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur) bij Yarden Daelwijck, Floridadreef 7 in Utrecht. Reserveren kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een unieke aanpak
Uniek is de bespreking na afloop van de voorstelling, waarbij de acteurs (ook jongeren!) in alle openheid en op zeer veilige wijze met het publiek over deze gevoelens in gesprek gaan. Uiteraard krijgen de toeschouwers ook gelegenheid om hun eigen gevoelens, ontstaan tijdens de voorstelling, te ventileren. Het is een voorstelling voor en door jongeren. Bovendien biedt TRAXX lesmateriaal op de verschillende niveaus om er in de klas verder op in te gaan.

http://theatertraxx.nl/project/rouw-op-je-dak/

Een intro van de theatervoorstelling Rouw op je dak! vindt u op http://theatertraxx.nl/project/rouw-op-je-dak/. Vanuit Yarden Vereniging wordt voorlichting gegeven over tal van zaken die spelen rondom de dood en het afscheid. Zo wordt een scala aan activiteiten aangeboden, variƫrend van voorlichtings-bijeenkomsten, filmvoorstellingen tot workshops (www.yarden.nl/agenda).

Quote
Simone, leerling Geert Groote School, Amsterdam:
"Ik vond het toneelstuk heel mooi en ontroerend. De overstap van gelukkige beste vrienden naar kennissen was herkenbaar en droevig om te zien. Maar ook wel realistisch en mooi. Het toneelstuk was heel grappig en ging met een snelle switch al naar somber. En dat is normaal, want zo werkt het leven. En zo was het lachen en huilen. Eerlijk gezegd hou ik niet zo van toneelstukken. Maar deze vond ik echt leuk. Daarover mijn complimenten. Het was gewoon heel interessant en leuk."